Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Q-BOOST

Q- Boost uge 29 2021
Af   B. Nissen

Dette års Summer Camp, blev desværre aflyst grundet corona. I stedet for afholdes der et Q-Boost kursus. hvor der deltager Hjemmeværnsfolk fra både Hærhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet

21-07-2021

​​​​Det Maritime hjemmeværn overtog Slipshavn, for 65 år siden.

I 1956 overtog Marinehjemmeværnet Slipshavn, og området med dets bygninger benyttes i dag til administration, kursuscenter og indkvartering af kursisterne.
Marinehjemmeværnet er idag en væsentlig del af Forsvarets farvandsovervågning, sikring af havmiljø, beredskab, sikkerhed til søs, Host Nation Support m.v.
Slipshavn lægger rammer til uddannelser indenfor ledelse, kommunikation, navigation, sømandsskab og militære færdigheder.​

Kurserne foregår her på Slipshavn mens indkvarteringen er på både Slipshavn og DSB-kursuscenter.​

"Q-Boost er en gruppe af kurser, der gennemføres ovenpå et år, der har været mærket af Covid-19. Vi har ikke måtte gennemføre megen uddannelse, hvorfor vi forsøger at hente nogle Q'er, vi er bagud med.

Corona har og gør desværre stadig en indvirkning på vore Q'er i Flyverhjemmeværnet. Vi er lidt på bagkanten med nogle af de krævede Q. Vi giver her muligheden for at få et eller flere Q på kontoen. Derudover er det en befrielse igen at se de frivillige" udtaler major Pia Clemmensen   

Mandag morgen startede der 8 kurser, i alt er der 14 kurser i løbet af ugen. vi glæder os over at se alle I kursister - til trods for de udfordringer, der er med hensyn til corona, som vi jo er midt i.


Kursisterne ankom i løbet af søndagen til Slipshavn hvor der var indskrivning og udlevering af nøgler. Indkvarteringen er på Slipshavn og DSB-kursuscenter. Alle bliver indkvarteret i bygningerne, så der er ingen telte eller campingvogne på pladsen i år. Det er lidt tomt i forhold til hvad vi er vant til. Ligesom der heller ikke er civile til stede i år. Kurserne startede mandag morgen og er så smart tilrettelagt, at hvis man deltager på et kursus, så er der mulighed for at fortsætte på et andet dagen efter, så der er mulighed for at kunne tage flere kurser i denne uge. Q-Boost skulle gerne være med til at inspirere andre til at tage de kurser som man lige står og mangler.


Chefen for Flyverhjemmeværnet oberst Kern Oddershede kom tirsdag på besøg på Q-Boost her på Slipshavn. Kern tiltrådte som chef i februar 2020, og det er så grundet corona, første gang han er på besøg på Q-Boost, som oprindeligt skulle have været Summer Camp, hvor kursisternes familier også er med.

Myndighedsbefalingsmand CSG Kent Gantriis kom til Flyverhjemmeværnet august 2020 han er også på besøg for første gang.

​Tirsdag aften blev der holdt et virkelig godt foredrag af Ronni Petersen, Soldat, politibetjent og foredragsholder. Han fortalte om en hverdag som udsendt soldat i Afghanistan, som han har været 2 gange. Det sætter tankerne lidt i gang, når man hører om de barske vilkår der er i et land, som ikke tåler sammenligning med vores gode levevilkår og syn på det enkelte menneske i Danmark. 


Onsdag aften slutter vi med at samles om grillmad og lidt stille hygge for derefter at begive os til indkvarteringerne, for at samle lidt nye kræfter til en lille øvelse torsdag.



Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring