Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her er skytter som fik skudt Feltskyttemærket.

Skydeweekend i Jægerspris

Flyverhjemmeværnets skydeteam har i weekenden afholdt den årlige Taktisk skydning.

26-09-2022Jægerspris, et godt skydeterræn har lagt rammerne til diverse skydninger, hvor skytterne kunne afprøve hvordan man leder en gruppe i taktisk skydning.

Skydeteam og hjælpere mødte tidligt ind fredag, ja nogle endda allerede torsdag, for at få det sidste på plads, så alt var helt klar til lørdag morgen, hvor 40 friske soldater var parat til at vise hvad de havde lært i årets løb.

Omkring middagstid lørdag, ankom Flyverhjemmeværnets nye Stabschef Oberstløjtnant Dennis Ewald Thagaard. Taktisk skydning er en god måde at få hilst på nogle af de aktive soldater i deres rette element.Endnu en gæst kom forbi, nemlig Flyverpræsten Janne Meibom. Hun ville også lige hilse på og se hvad vi laver på en taktisk skydning.

​Der var planlagt skydninger på 5 baner, men grundet udfordringer på den ene bane måtte vi nøjes med 4.

Udover taktisk skydning var der også pistolskydning for BEVASS. De havde nogle gode lektioner, med et par dygtige instruktører, Winnie og Franz. Så der ved man at de får en virkelig kompetent undervisning.DEL 2 Grupperne starter i BSO som så alarmeres gruppen/grupperne skal derefter indtage hver sin kampstilling 18 og 19 og gruppefører 1 skal så holde kommunikation med sit gevær 1./ gruppefører 2 og samt lede ilden, på et tidspunkt skal gevær 1./gruppefører 2 hold lave stillingskifte til stilling 17 og der efter gruppefører 1 hold/gruppe til stilling 19 og efter en tid frigør holdene/grupperne sig og trækker tilbage til udgangspunkter

GRP IV Gruppen er på patrulje og skal krydse et minefelt hvor der er ryddet en passages som også er et åbent område, man forsætter samlet, hvor man pludselig opdager fjenden og man kan kun forsætte ligefrem, man smider sig ned, når der kun kan ses tre fjender, så påbegynder man rotation.  og det var også her der var mørkeskydning. Faldmålene er oplyst hver og en. 

GRP VI her skydes der kamp fra stilling, Gruppen kommer frem til en skov kant, for at komme ned til strandkanten skoven skal afsøges på linje. Når gruppen kommer ud af skoven, forsættes mod strandkanten. Ved føling med fjenden søger gruppen tilbage til forberedt stilling i skovkanten og nedkæmpe fjenden.

SF-banen selvmarkerende feltskyttebane, det var her, at skytterne havde mulighed for at skyde et  feltskyttemærke.

Weekendens skydninger endte med, at 15 skytter fik skudt et Feltskyttemærke, så stort tillykke til dem.

Erling Støhrmann og John Svendsen takkede skytterne for deres deltagelse, og hjælperne for uden deres hjælp så ville det ikke have været muligt at få gennemført arrangementet, bevogtningen for at stå for sikkerheden og til sidst men ikke mindst, info teamet, som bare leverede stoffet.​ 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring