Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldaterne skød fra 100, 50, 25 og 12 meters afstand, og de bestemte selv om de ville skyde fra liggnede, knælende eller stående skydestilling.

Flyverhjemmeværnet træner skarpskydning - altid forberedt

Lørdag d. 4 november 2023, omkring middagstid, var omtrent en halv snes frivillige Flyverhjemmeværnssoldater fra eskadrillerne 265, 275 og 270, samlet på skydebanen ved Randers.

22-11-2023

​​​Tekst og foto: Vanessa Kjær

De kommer fra forskellige uddannelsesbaggrunde og forskellige eskadriller, men måtte gennemføre øvelserne på lige fod. For lige meget hvem man er eller​​​ hvor man er fra, er det vigtigt at vedligeholde og træne sine skydefærdigheder, når man er soldat i Flyverhjemmeværnet.

Det er både vigtigt og nødvendigt af flere grunde: de skal indstille deres gevær, så det passer til deres sigte, ​​​​​øve deres skydestillinger og vedligeholde deres skydefærdigheder.

De frivillige soldater får skudt på forskellige mål fra den nye VKS (vedligeholdelses- og kontrolskydning), fra 100, 50, 25 og 12 meters afstand. ​​​​


Efter endt øvelse, mens der bliver samlet tomme patronhylstre op, går de frivillige rundt ​og samler op på indtryk fra ​​​dagens øvelse.​​

"Det har været en kanon fed øvelse i dag!", udbryder én af soldaterne.

"Man føler virkelig, at man lærer meget af de her øvelser," stemmer en anden i kor. 

Verner Bro, eskadrillechef for 265, oplever generelt stor tilfredshed blandt deltagerne på hans øvelser. Der kommer ofte frivillige fra andre eskadriller og deltager i øvelserne, fortæller han.

"Det kan skyldes, at de synes, at skydeøvelserne er sjove eller udfordrende, og det er dem man lærer mest af som soldat," siger han.

Flyverhjemmeværnet afholder årligt en​ kontrolskydning. Det er vigtigt at bestå den​ for at kunne være en kvalificeret soldat og for at kunne få lov til at lægge tid og kræfter i den del af Flyverhjemmeværnets opgaver, som​ man finder mest interessant.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring