Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Billede: Amanda Müller

Stærkere sammen

”Sundhed og træning” med Hjemmeværnseskadrille 230 er alt fra o-march, løb, styrketræning og vinterbadning. Det er vigtigt for dem, at det både er sjovt og motiverende for deres folk, at have den fysiske form, der kræves i Hjemmeværnet.

06-02-2024

​​​Tekst: Vanessa Alexandra Kjær

Det kan være, du får et chok, hvis du en dag i slutningen af december går nede ved grusgraven i Sorø. Her kan du nemlig risikere at se uniformerede hjemmeværnssoldater svømme rundt, hvis ikke søen er tilfrosset, vel at mærke.

"Hvert år laver vi en julebadning. Sidste træning i december går vi som regel en tur til Grusgraven, og så bader vi med fuld uniform på. Og så går vi på juleferie," siger Kristine Hansen, Premierløjtnant og Uddannelsesstøtteofficer i Hjemmeværnseskadrille 230. Hun er den ansvarlige for "sundhed og træning" i eskadrillen.


​ Billede: Kristine Hansen, Hjemmeværnseskadrille 230

Klar til at stille skarpt

 Ideen stammer helt tilbage fra 2018, hvor Hjemmeværnseskadrillerne 230 og 225 gik sammen om at lave et forløb, som satte fokus på at kunne leve op til de fysiske krav, der bliver stillet til Hjemmeværnets soldater. Det er vigtigt at have en god grundform, for at kunne løfte i flok.

"Det kom fra et ønske om generelt at være i bedre form, fordi vi vil være en troværdig samarbejdspartner til vores moderværn. Vi skal have fysikken til at løse de opgaver, vi bliver stillet overfor," siger Kristine Hansen.

 Det varierer, hvor mange deltagende der er, og folk kommer fra forskellig uddannelsesbaggrund. Kristine Hansen fortæller, at de under "sundhed og træning"-øvelserne forsøger at tilpasse deres træning, så alle de deltagende får trænet det, som de har brug for, for at kunne leve op til de krav, der bliver stillet til dem. Eskadrillen vurderer, at det er vigtigt at motivere folk til disse fælles træningsdage, for udover at skulle kunne stille skarpt, så har Hjemmeværnet også nogle interne prøver, der skal bestås.

"For eksempel, er der en security force-test, som nogen skal bestå, og så er det basis-test, som vores bevogtningsassistenter skal bestå. Vi prøver at tilpasse vores træning til det niveau, der skal til, for at de kan bestå," siger hun.

"Der er ikke de samme krav til alle. Logistik laver mange tunge løft, så der træner vi, at der bliver løftet korrekt," fortsætter hun.


 Billede: Amanda Müller

Fortsætter den gode stil i 2024

 I år har eskadrillen sat som mål, at de vil træne én til to gange om måneden.

Deres første træning i år blev afholdt indendørs, hvor der var fokus på cirkeltræning. Her blev der både trænet kondition og styrke.

"Vi er så heldige at have arvet nogle forskellige træningsredskaber i 230 og har plads til, at vi kan stille træningsaktiviteter op indendørs. Næste gang vi har træning skal vi ud at gå march med kort og kompas," siger Kristine Hansen.


  ​Billede: Kristine Hansen, Hjemmeværnseskadrille 230

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring