Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Værnfælles køreuddannelse


I weekenden den 15-17 marts 2019 blev der afholdt køretøjsuddannelse med UKUSK (Uddannelse i Kørsel Under Særlige Kørselsforhold) i et samarbejde mellem Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland (HDMVJ) og Flyverhjemmeværnet (FHV) Team Nord

25-03-2019

​​

​​Weekenden, som bød på terrænuddannelse i personvogn, terræn; lastvogn og omskoling til FIK (fleksibelt indsatskøretøj), begyndte med at de, der skulle uddannes i terrængående personvogn, mødtes på Hjemmeværnsgården i Karup fredag aften. Her var der en kort genopfriskning af teori, med et kompendium, der skulle læses som lektie til næste dag samt køretøjskendskab på Mercedes GD, Nissan Navara og Land Rover. 


Lørdag morgen kørte vi i samlet flok til Gule gård i Finderup øvelsesterræn, hvor vi sluttede os til flere kursister fra HDMVJ. Efter morgenmaden blev der hejst flag ved eskadrillechef for HVE273, Richardt Møller, som ledte flagparaden. 
Herefter blev kursisterne fordelt på deres hold. 


Efter gennemgange af køretøjer, starthjælp og snak om hvad forskellen på fastbanet vej og terræn er, kørte kursisterne ud i Finderup øvelsesterræn for at teste bilernes og deres egen formåen. 


En lille vandpyt er nogle gange mere lumsk en den ser ud til når man kører i terræn. Der gik ikke lang tid inden rygterne gik om en fastkørt Navara. Men det er jo også en del af uddannelsen at lære flotbringning, som det hedder når et køretøj skal frigøres. Lørdag aften stod det på mørkekørsel og dirigering. 
Søndag skulle der igen køres i terrænet, inden vi afsluttede og kørte til henholdsvis Skive og Karup for at rengøre bilerne. 



Alle kursister fik en god oplevelse, og lærte en masse – Herunder at når man låner en bil, så skal den ligne en million når den afleveres igen – Uanset hvordan den så ud da man fik den.

Der skal lyde en stor tak til Jan Kaj Larsen, FHV, som de sidste uger lå vandret for at få enderne til at nå sammen. Ud over at få uddannelsen til at køre, har Jan også været med til at sørge for, at vi fremover har et samarbejde mellem Hærhjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet omkring køreuddannelser.

 
Fotos: Kent Bøllund


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring