Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

MHV 10 Baagø

MHV 10 Baagø var klar til indsættelse.

Surfbræt i vandet satte gang i eftersøgning

Selvom alle aktiviteter stort set er aflyst, så er Marinehjemmeværnet stadig klar til redningsaktioner til søs.

15-04-2020

 I løbet af fem minutter var frivillige fra Marinehjemmeværnet i Horsens på vej mod havnen, fordi man frygtede, at en kitesurfer var i problemer.

​​- Hvis menneskeliv er på spil, så rykker vi selvfølgelig stadig ud, siger fartøjsfører, løjtnant Tommy Lorentsen fra Marinehjemmeværnet i Horsens, der ellers holder stilleperiode for ikke at risikere spredning af Coronavirus.

Et herreløst surfbræt i farvandet ved Snaptun fik onsdag eftermiddag bekymrede borgere til at slå alarm.

Onsdag d. 15. april kl. 17.32 blev de frivillige i Hjemmeværnsflotille 132 Horsens alarmeret af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre, og klokken 17.35 var en besætning på fire mand m/k på vej mod det nye hurtige indsatsfartøj i Horsens, MHV 10 Baagø.

Allerede inden de fire besætningsmedlemmer var nået ned til Baagø, blev eftersøgningen afblæst igen af Forsvaret.

- Ja, ejermanden var heldigvis fundet i god behold på stranden, hvor han ledte efter sit surfbræt, så vi kunne vende om og tage hjem igen, fortæller Tommy Lorentsen, efter det forgæves udkald.

- Vi er klar til søredning året rundt, og vi tager hellere af sted en gang for meget end en gang for lidt, understreger han.

Hvis menneskeliv er på spil, så er samtlige af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer, tre hurtige indsatsfartøjer og fem trailerbaserede hurtige gummibåde og deres frivillige besætninger klar til at rykke ud til eftersøgning og redning til søs i hele Danmark – døgnet rundt.

​Alle øvrige aktiviteter, der kræver fysisk fremmøde; møder, øvelser eller uddannelser – er ellers aflyst i hele Hjemmeværnet i denne tid for at begrænse smittefaren. Men beredskabet er altså ikke lagt ned.

Tekst: Ninna Falck

Fotograf: Kasper Kamuk. ​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224