Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fuel, Fødevarer og Force Protection

Hjemmeværnskompagni Ballerup har fra 1. februar 2016 haft sin egen ”korrespondent” udstationeret i Afghanistan. Her kommer hans første indberetning.

14-03-2016
Vores tidligere Næstkommanderende er udstationeret 11 måneder som økonomisk rådgiver for den afghanske regering. Han har skrevet følgende:

Jeg er gået i gang med at lave et IT system, så jeg kan holde styr på Afghanernes forbrug af diesel og flybrændstof. Jeg har lavet hele database designet, så nu mangler jeg bare lige at lave skærmbilleder og et par enkelte forespørgsler.
 
På fødevareområdet har der været krisemøde, fordi Hæren og flyvevåbnet ikke har nået at få indgået en ny fødevarekontrakt inden den gamle udløber til nytår (21. marts). Så der skal laves en nødplan for hvordan de 165.000 raske svende får aftensmad. 
Jeg har forsøgt om jeg kunne flytte afghanerne i retning af det projekt vi arbejde på i 2014 med HJV-ADT på fødevareområdet, og jeg har også haft fat i CARDF i Helmand. Men det ender nok med et Kabul-baseret firma i stedet for varer fra Helmand. Jeg forventer dog snarest at gå i gang med et nyt projekt, hvor hele fødevareforsyningen af MOD bliver omlagt til catering startende med baserne i Kabul, men hvor regionale leverandører bliver et krav.
 
Så er der vist en lille ny ildebrand som lander på mit skrivebord i løbet af ugen. Force Protection kontrakten udløber også til nytår, med det private firma som eskorterer lastbilkonvojer.
 
Dagen i dag har jeg brugt sammen med to af mine kollegaer på at afvise ca. 45 projekter, som enten ikke var gennembearbejdet eller prioriteret, herunder et helt hospital. Og så havde jeg en enkelt tur til det Afghanske Procurement Agency, hvor jeg dog kun var med som Guardian Angel.
 
Den næste uge skulle også gerne byde på et besøg på den afghanske hærs klædefabrik.
 
Så jeg keder mig ikke.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring