Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chefen for Hjemmeværnet besøger hidtil største bidrag til Frontex

Generalmajor Jens Garly har i Italien besøgt Hjemmeværnets bidrag til den europæiske grænse- og kystvagt, Frontex. Årets bidrag er det hidtil største, som Hjemmeværnet har stillet til Frontex.

01-09-2023

For femte gang er soldater fra Hjemmeværnet fløjet mod Sydeuropa for at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet ved Europas ydre grænser. De udsendte soldater fik i denne uge besøg af Hjemmeværnets chef, generalmajor Jens Garly.

Bidraget til den europæiske grænse- og kystvagt, Frontex, strækker sig denne gang over dobbelt så lang tid som tidligere og kræver derfor også en fordobling i antallet af soldater. Det er dermed Hjemmeværnets største bidrag til Frontex nogensinde.

"Hjemmeværnet stiller op, når Forsvaret har brug for støtte, og det gælder også på internationale opgaver som Frontex. At vi i år er blevet bedt om at stille et markant større bidrag end tidligere er en stor anerkendelse af det høje niveau, som vores soldater har vist gennem de seneste fire års opgaver for Frontex," siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

Hjemmeværnet løser i år opgaven fra den italienske ø Sicilien. Bidraget består af soldater fra Hjemmeværnseskadrille 270 og ét af Hjemmeværnets to fly af typen Britten-Norman Defender.

Soldaterne fra Hjemmeværnet vil bidrage til Frontex frem til starten af oktober. Under missionen er de ansat på korttidskontrakt og aflønnes på lige vilkår med Forsvarets fastansatte. 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring