Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Defender over Jylland​

En flyve tur i Britten-Norman

På flyvetur med Flyverhjemmeværnets Britten-Norman Defender

24-09-2018

En flyve tur i Britten-Norman Defender

Fredag formiddag fik jeg mulighed for at få en tur i HJV patrulje flyver Britten-Norman Defender. Som "grøn" soldat (ny) og i gang med min LPU i flyverhjemmeværnet, kunne jeg ikke andet end at sige ja tak, med et så stort smil på læberne, at det i sig selv var et stort ja. 

Fra jeg fik tilbuddet, til jeg rent faktisk sad i flyet, gik der ikke meget mere end en time. 

Ud på en mission som jeg ikke kan gå i detaljer med. Jeg kan blot fortælle at turen tog ca. 4 timer, så jeg fik oplevet en masse ting. Bl.a. hvor tæt man sidder i flyet. Jeg fik set hvad flyet kan og hvorfor det er så godt til de opgaver som flyveren løser for både forsvaret og politi. Jeg fik et headset på, så jeg kunne lytte med i kommunikationen mellem bl.a. pilot og navigatøren. 

Mens vi fløj, på missionen for forsvaret, blev der talt om mange ting, bl.a. om konceptet #me2, da navigatørerne ikke vidste hvad det gik ud på.

På turen var der en del turbulens, pga. vejet. Jeg er normalt en yderst habil person som elsker rutsje baner og gerne de vildeste jeg kan finde!  Men turbulensen gjorde alligevel at jeg fik kvalme og blev dårlig tilpas. Det skal lige siges at jeg var stædig og ikke ville give efter for at hilse på Ulrik. (At kaste op).

Da vi igen landet på FSN AAL, fik jeg efter de godt 4 timer i luften, en hårdt tiltrængt sukker sodavand af en kollega. Jeg havde det største smil på læberne endnu engang og kunne ikke holde alle mine oplevelser for mig selv. Så navigatører og jeg, fortalte kollegaen bredt om min oplevelse i luften. Jeg kunne se hvor grøn af misundelse han var.

Det gør mig glad når jeg tænke på, at det blev mig der fik tilbuddet, -som ny i systemet. 

Skrevet af: 

Julie Høj Horsbøl Thomsen



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring