Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Snowman uden sne men stadig rigtig dejlig koldt

Selvom februar har slået alle varmerekorder holder Hjemmeværnskompagni Ballerup traditionen tro en vinterøvelse her første weekend i marts.

03-03-2019

​​

Og selvom vi i den forgangne uge har haft temperaturer på dejlige 14 grader lever øvelsen op til lidt mere barske forhold med nattefrost og dagtemperaturer omkring frysepunktet – lige som det skal være.

Denne gang har den grumme fjende indtaget Høvelte øvelsesområde og vores små patruljer skal opklare og om muligt gennemføre angreb på forsynings- og signalenheder.

snow3 jon.jpg

Vores patruljer blev droppet i nærheden fredag aften og har i løbet af natten trukket igennem området, så de har kunnet observere mod objekterne i dagtimerne om lørdagen.

Ind imellem har der været aktivitet fra objekterne og i området, så de både har haft mulighed for at notere sig fjendens bevæbning, materiel, antal og mønster samt været nødt til at udvise den største disciplin for ikke at blive opdaget.

snow1 richard.jpg

Der er i løbet af eftermiddagen lagt lektioner ind for patruljerne om sprængning og angreb, så de kan gennemføre den optimale forberedelse for det endelige angreb.

Den grumme fjende har selvfølgelig etableret sine signalforbindelser og kommandostation i nærkamphuset.

Efter mørkets frembrud kom så det store angreb. Det lykkedes patruljerne at ødelægge fjendens signalforbindelse med et hurtigt angreb og trække hurtigt ud igen.

Denne ene gang om året er vores øvelse lidt ud over de doktriner, som vi ellers arbejder med. Normalt handler det om bevogtning og traditionelle infanteriopgaver, men med den indsats der ydes i løbet af året, synes vi, at folk skal forkæles med at få lov at værre patruljefolk. Det må godt til tider være hårdt. Det vigtigste er at der er læring i det der indøves, og det styrker i den grad enhederne og kammeratskabet. Og så gør det ikke noget at det er lidt koldt – det skal vi jo også kunne klare!

Tak for endnu en god øvelse i Hjemmeværnskompagni Ballerup J


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring