Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der lyttes til chefen.

BM Seminar i Tranum

Hjemmeværnskompagni Frederikshavn afholdt sit årlige BM seminar i Tranum.
AKOS 2017 er nu klar.

22-08-2016

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

I weekenden d. 19 – 21 august blev der afholdt Firkløver ERFA møde og BM seminar. Weekends store tema var 2017.

Fredag aften blev der afholdt ERFA møde i Firkløveret for Kompagnichefer og Næstkommanderende i de fire kompagnier. Her blev man enige om hvad der skulle laves i fællesskab. Der blev blandt andet aftalt en fælles øvelse i foråret og et fælles sikkerhedsbefalingsmands kursus i efteråret.
Lørdag morgen mødte resten af Hjemmeværnkompagni Frederikshavns befalingsmænd op, og selve seminaret kunne starte. Kompagniet kunne mønstre 23 befalingsmænd i alt.
Kompagnichef Mark Højer Jensen bød velkommen og gennemgik weekendens program, som blandt andet bestod i planlægning af 2017, ændring i kompagniets enkadrering og BM møde.
Under planlægningen af aktivitetsoversigten (AKOS) 2017, blev de faste ting fremlagt på en kalender som blev udleveret til alle. Kommandodelingen gik for sig selv og drøftede hvad de gerne ville lave i 2017, og de to Bevogtningsdelinger gjorde det samme, og gik det skridt længere at de satte datoer på.
Da dette var gjort blev alle samlet igen, og ønskerne blev nu kædet sammen, og de endelige aktiviteter og datoer blev sat på kalender. Alle blev enige om indholdet i Kompagniets aktiviteter og AKOS blev stadfæstet. Tilbage er nu det store arbejde med at få hele AKOS tastet på hjv.dk, men det når vi også. Vi håber at resten af kompagniet vil synes om programmet for 2017.

  Tur til Tranum Strand.
Lørdag aften var der arrangeret nogle samarbejdsopgaver, og der blev lavet en lille konkurrence. Alle folk gik til opgaverne med højt humør. Der blev arbejdet med opgaverne, og der blev snakket og der blev grinet. Efter dagens program var der nogle der trængte til lidt frisk luft, og da der var fint vejr, var der en del der tog en tur til stranden. Her blev der igen hygget, grinet og snakket sammen.
Søndag var der igen en stor opgave. Kompagniet skulle igennem en om enkadrering, og her var det i store træk Befalingsmændene der selv bestemte hvordan delingerne og grupperne skulle se ud. Efter lidt drøftelse frem og tilbage, tror vi nu at kompagniet er enkadreret, sådan som førerne ønsker det, med hensyntagen til at delingerne og grupperne er opsat optimalt.
Kommandobefalingsmand Kim Hansen har ændret opstillingen og sendt den til Distriktet for at blive tastet.
Seminaret blev afsluttet kort før frokost, og efter frokosten gik turen hjem til Frederikshavn.

  Deltagerne ved BM Seminaret.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring