Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​BEVDEL har KSN på Ellinggård

Hunterforce 2017

HVK Frederikshavn har gennemført sin årlige Hunterforce øvelse med deltagelse af fast personel fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland.

11-06-2017

Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

I weekenden d. 9-10/6 var der tid til kompagniets årlige Hunterforce øvelse. I år var det så Kommandodelingens tur til at gå patrulje og Bevogtningsdelingen der lavede Hunterforce.
Sammen med Kommandodelingen var det faste personel ved Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland inviteret med. Der blev sagt ja tak til invitationen og kl. 19.00 fredag aften var alle samlet til øvelses start.

Øvelsen fik ikke den bedste opstart. Under klargøringen var der et gevaldigt regnvejr med torden og lyn, og mange var mere eller mindre våde til øvelsens start, men det tog ikke humøret fra deltagerne. Distriktets faste personel var blevet fordelt i de andre patruljer, så at de var blandet med de frivillige.


Kl. 20.00 blev patruljerne sat af på de steder patruljeførerne selv havde ønsket. Foran sig havde de nu en gåtur på ca. 20-22 kilometer igennem skov og marker. Opgaven var nu at komme uset hjem til Hjemmeværnsgården i Frederikshavn. Alle blev hurtigt våde fra yderst til inderst, men fremad kom alle patruljerne.


En af patruljerne blev sat af 1,5 km nord for Jerup. Herfra gik turen ned forbi Jerup depot og Kragskovhede Statsfængsel, videre igennem Tolshave mose. Den første del at turen her foregik i kraftigt regnvejr, men hen på aftenen og natten tog regnen af, men blev dog ved hele natten. På turen ned igennem området observerede patruljen fjenden et par gange i løbet af natten, og hver gang gik man i skjul.
Da man havde passeret Tolshave mose gik man nu ned imod Kvissel hvor der var to brede åer, Elling å og Åsted å, der skulle passeres. Patruljen søgte ned til åen og fandt ved begge åer steder hvor man kunne passere dem, uden at skulle igennem vandet.
Turen gik nu fra Kvissel og mod Frederikshavn ud over markerne og gruppen gik i BSO i et område som hedder Vester Knivholt ca. 3 km fra Frederikshavn. Dagen bød nu på opklaring og flot solskin. Uniformerne blev lagt til tørre i solen, og det var en fornøjelse at få tørre uniformer på igen. Efter at have været i BSO nogle timer, var der nu tid til at gennemføre resten af turen.

Turen gik nogle kilometer sydpå, hvorpå der blev gået direkte mod øst til Frederikshavn. Efter at være kommet ind til Frederikshavn gik man så nordpå og ankom til Hjemmeværnsgården kl. 15.00.
To patruljer kom helt uset igennem området, en blev spottet en enkelt gang, en blev taget til fange og en måtte udgå.
Bevogtningsdelingen som havde opgaven at oprette Hunterforce havde planlagt for opgaven. Delingstroppen fra 1. Deling var lead på opgaven, og der blev tænkt tanker og sendt styrker ud til de områder hvor man håbede at få kontakt til patruljerne.
Personellet som indgik i Hunterforce gik også mange kilometer for at finde patruljerne, så fra begge sider er der gjort en stor indsats for at udføre sine opgaver på bedste vis.
Øvelsen blev sluttet af med et stort grill arrangement, hvor forplejningsgruppen havde det hele klart da alle var i hus.
Der var på øvelsen oprettet 2 Kommandostationer til at styre det hele. Da det var Kommandodelingen der var ude og gå, var der hentet forstærkning til signal grupperne fra andre enheder og en enkelt gruppe til forstærkning af Bevogtningsdelingen.
I alt deltog der 49 personer i øvelsen og de var fordelt på følgende måde:
HVK Frederikshavn med 34 personer.
HD Nordjylland med 7 personer
HVK Hjørring med 5 personer
HVK Aalborg Limfjord med 2 personer
FLT 115 med 1 person
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring