Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Banen på Søværnets skole i Frederikshavn

Simulatorskydning, enhedsuddannelse og iklædning

Simulatorskydning, enhedsuddannelse og iklædning, alt på en aften på Søværnets skole i Frederikshavn. Kompagniet havde samme aften besøg fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland.

13-02-2016

​Tekst og foto: Hans Kurt Toft Christensen

Onsdag d. 10. februar tog Hjemmeværnskompagni Frederikshavn til Søværnets skole i Frederikshavn for at gennemføre en skydning i skydesimulatoren og enhedsuddannelse. Det fremmødte personel blev delt i to grupper, og uddannelsen blev gennemført som rotation mellem de to uddannelser.DSC03352.JPG

Skydelærer Poul Erik Nielsen stod for skydningen. Man startede med at gennemgå og gennemføre indskydningen af geværerne på standpladserne. Dette var den lette del. Herefter skulle der skydes efter bevægelige mål. Dette gav lidt problemer for nogle, men efter et gange, fandt man ud af at man skulle lave sit for sigte.
Den anden gruppe gik med DF Christian Toft Christensen ud i gangen, hvor man fik uddannelse i DSC03384.JPG
fempunkts befalingens opbygning. Man skilte fempunkts befalingen af i atomer, og gennemgik hvert enkelt punkt minutiøst. Der blev gennemgået, hvad hvert punkt betød for hvert enkeltmedlem i gruppen, og alle fik en bedre forståelse af fempunktbefalingens opbygning og betydningen af denne.
Da begge grupper havde været igennem begge stationer, samles alle igen inde på ”skydebanen” Her gjorde man nu klar til at skyde enhedsskydninger. På banen kan man finde forskellige scenarier, og der var tid nok til at prøve tre forskellige.DSC03372.JPG

Delingsføreren gav sin befaling til gruppeføreren, som gav sin befaling til gruppen. Gruppen indtog sine pladser, og krigen rasede på anlægget. Efter endt skydning, var der en kort gennemgang af aftens program.
Kompagniets ”POC” (Point of contact) SSG Peter Gert Aas (PG) fra Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland var på besøg denne aften. PG deltog både i skydningen og uddannelsen i fempunktsbefalingen på lige fod med resten af kompagniet.
Samme aften modtog kompagniet et nyt medlem, Gleen Young Christensen, som er blevet DSC03355.JPG
overflyttet fra POHVK Frederikssund. Da Gleen havde afleveret al sin mundering, måtte FSBM Morten Hartman i gang med en geniklædning. Da vi var færdige med aftenen var Gleen også klar til at være aktiv soldat i Hjemmeværnskompagni Frederikshavn.
 
 
DSC03398.JPGDSC03374.JPG



 
 
 
          Et af scenarierne på banen               KOF Daniel Vagn Richard er klar
 
 

Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring