Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kæmpe udfordring til Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland.

Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland skal spille til faneindvielse på Skive kaserne.

10-04-2017

Traditionen tro er foråret musikkorpsets travleste tid. Brassbandet er i fuld gang med at øve op til årsprøven den 26. april, hvor Hjemmeværenets musiksagkyndige Lennart Blak Bager Jensen, som tilser landets musikkorps på vegne af Hjemmeværnskommandoen, lægger vejen forbi Hjørring. Der skal både spilles en lille koncert og aflægges prøve i march med musik.


Efterfølgende kommer 4. maj og 5. maj, som altid er i korpset kalender, og 6. maj er der jubilarstævne på Aalborg Kaserner. Alt dette var planlagt og der var tid til det hele - men så kom overraskelsen.


Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland er udpeget til at spille ved faneindvielse

for Landsdelsregion Vest med deltagelse af bla. Hendes Majestæt Dronningen den 2. maj.


Grundet en kommunikationsfejl et sted i systemet nåede denne information først frem til musikkorpset mandag den 3. april  - og så blev der travlhed. Heldigvis er medlemmerne af Hjemmeværnets Musikkorps, Nordjylland altid parate til at tage en udfordring op og allerede 2 dage senere, var der tilmeldt 34 musikere til trods for at det er en hverdag, hvor medlemmerne først skulle ud på arbejdspladserne og bede sig fri.


Onsdag aften den 5. april, hvor prøven var forlagt til Den Musiske Skole i Hjørring, blev der så delt noder ud til brug ved faneindvielsen. Samme aften blev der øvet på de nye noder, men selvfølgelig også på repertoiret, der skal spilles til årsprøven. Der er kun en enkelt øvegang tilbage i april på grund af påsken, så ordene fra dirigent Mads Slej var ikke til at tage fejl af, “der skal øves hjemme, hver dag!”


Det bliver en udfordring, men alle musikere tager det med godt humør og glæder sig til alle de kommende arrangementer. Det bliver jo bare dejligt at komme ud og spille og det er jo ikke så tit der er mulighed for at spille for Hendes Majestæt Dronningen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224