Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Aktiv weekend langt fra Odense

I en september weekend afholdt Odenses eskadrille 240, en længere øvelse i Finderup. Weekenden var en succes, og de 25 deltagende fik trænet deres kapaciteter inden for bykamp, men med særligt fokus på samarbejde og kommunikation mellem enheder.

06-10-2023

​​Tekst: Vanessa Kjær
Foto: Hjemmeværnseskadrille 240 Odense 

Døren blev sparket ind, og efter braget kunne man høre lyden af utallige tunge støvler komme trampene hen ad det gamle trægulv. Der var soldater i alle hjørner af huset, og ingen gemmesteder. Fjenden forsøgte at stikke af gennem vinduet, men bygningen var bevogtet udvendigt. Fjenden måtte overgive sig.

Sådan lød en af øvelserne fra weekenden, hvor det var delingsførerens opgave at koordinere en indvendig ransagning, samtidig med en udvendig bevogtning af bygning. Delingsføreren havde stor opgavefrihed, og valgte selv, hvordan de ville uddelegere opgaverne.


" Delingsførerne bliver briefet om opgaven og så skal de få bevogtningsgruppen til at arbejde sammen om at lave en afklaring på bygningen", siger eskadrillechef for Hjemmeværnseskadrille 240, Kjeld Houmøller.

Fokus i weekenden har nemlig været at træne kommunikationen og samspillet mellem de forskellige enheder.

"Det er vigtigt at vi får trænet, og samspillet mellem vores kapaciteter, så vi kan lære hinandens styrker og svagheder at kende", siger Kjeld Houmøller.



De deltagende i fokus
Det vigtigste for eskadrillechefen er dog, at folk har en god oplevelse når de deltager i disse øvelser.

" Det vigtigste for os, er at folk er glade når de kommer hjem, at de tænker, det har været en skidegod weekend. Men også at de kommer hjem med nogle aha-oplevelser og en god fornemmelse i maven", siger han.

For at gøre det rart for deltagerne at være med på øvelserne, er det også vigtigt at både menig soldat og delingsfører får noget ud af øvelserne og kan følge med.

"Øvelserne er bygget sådan op, at hvis noget skrider fuldstændig, så pauser man øvelsen og snakker om de læringsting der er i den, og så kører vi videre derfra. Så får man læringen med det samme, og kan nå at prøve det man nu har lært", siger Kjeld Houmøller.

 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring