Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnet er en uundværlig del af helikopterskydningsopgaven

Flyverhjemmeværnet er 2-3 gange årligt ansvarlige for, at alt på jorden er klar til Helicopter Wing, når de skal træne deres besætning i at skyde fra luften.

09-11-2023

​Tekst: Vanessa Kjær
Foto: Flyverhjemmeværnet og Caya Paulsen

D. 24/10, var Flyverhjemmeværnet igen med ude og sikre, at alting gik som det skulle under Flyvevåbnets helikopterskydning.

Flyverhjemmeværnets opgaver under helikopterskydningen er enormt vigtige for Flyvevåbnets besætning, da der ellers ville mangle personale, til at håndtere alle de vigtige men jordbundne opgaver.


Flyverhjemmeværnets deltagelse i øvelserne betyder, at Flyvevåbnet kan koncentrere sig om det de er sat i verden for: nemlig alt det der foregår oven jordisk.

"Vi er en slags reserve-personel. Vi sørger for alt det praktiske, så de kan fokusere på at skyde", siger Palle Munk, som er ansvarlig for Flyverhjemmeværnets opgave under helikopterskydningen.

 

De praktiske opgaver varierer fra gang til gang, men de går typisk ud på at klargøre skydebanerne og ligge reb og lys ud på banerne, så Flyvevåbnet kan ramme deres mål, også i mørke, når der er øvelse ved Grove kirke, tæt på Flyvestation Karup.

"Det er næsten som at lave en handlebane til helikoptere", siger Palle Munk.

Ansvaret for ammunitionen ligger også hos Flyverhjemmeværnet.

 

Flyverhjemmeværnet er en uundværlig del af opgaven, og tilliden til dem fra Flyvevåbnet har stor betydning, både for udførelsen af opgaverne, og lysten til at fortsætte samarbejdet.

"Vores folk er til at stole på. Det giver os en rigtig god følelse, og lyst til at gøre et godt stykke arbejde", siger Palle Munk.​​

   

​Her ses en af Flyvevåbnets soldater, som sigter efter målene på jorden, som Flyverhjemmeværnet har ansvaret for.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring