Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnets Musikkorps byder storebror velkommen i de lyseblå farver

Efter flere coronaaflysninger har Flyverhjemmeværnets Musikkorps haft første fælles koncert med Prinsens Musikkorps, der i 2020 overgik fra Hæren til Flyvevåbnet.

17-03-2022

Flyverhjemmeværnets Musikkorps fik tilbage i oktober 2020 en ekstra ”storebror”. På det tidspunkt blev Prinsens Musikkorps flyttet fra Hæren over til Flyvevåbnet. Corona satte dog en stopper for den officielle markering af det nye bånd mellem de to musikkorps. 

Fredag d. 11. marts kunne det dog endelig fejres, da musikkorpsene holdte deres første fælles koncert i Kristkirken i Kolding.

”Det var en koncert, som vi havde set meget frem til, da den er blevet udskudt længe. Det var en god aften, og det var dejligt at komme ud at spille sammen med Prinsens Musikkorps,” siger Stig Petersen, der er er musikbefalingsmand i Flyverhjemmeværnets Musikkorps. 

Flyverhjemmeværnets Musikkorps startede koncerten for de fremmødte i kirken under kyndig ledelse af musikkorpsets faste dirigent Thomas Hylgaard. Prinsens Musikkorps fulgte derefter trop med en musikalsk rejse gennem centraleuropa. 

Flyverhjemmeværnets Musikkorps er ét ud af 14 hjemmeværnsorkestre i Danmark og er det eneste, der er tilknyttet Flyverhjemmeværnet. Musikkorpset er et brassband bestående af 30 frivillige musikere, og det blev oprettet i 1956.



 




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring