Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Organisering af den ansatte stab i det nye Flyverhjemmeværn

Flyverhjemmeværnets faste stab har i de foregående dage været samlet på Antvorskov Kaserne for at organisere sig efter sammenlægningen.

20-01-2017

​1. januar 2017 blev Flyverhjemmeværnet og Flyverhjemmeværnsdistriktet samlet til ét samlet Flyverhjemmeværn. Hele strukturen i den tidligere stab er nu ændret og det giver derfor en del omorganisering og præcisering af hvad de enkelte sektioner indeholder og hvordan snitflader og samarbejde skal foregå fremover.

Hvor der før ved distriktet var en Operations- og Uddannelsessektion, en Logistiksektion og et Sekretariat er der nu oprettet tre nye sektioner, som hedder Luftoperationer, Planlægnings- og Ressourcesektion og Operation- og Støttesektion.

Det tidligere distriktselement i Jonstrup er nu nedlagt og det nye Flyverhjemmeværns hovedsæde er placeret i Vordingborg med et element i Karup. Hele den ansatte stab har derfor været samlet i et par dage for dels at lære hinanden at kende - og at komme lidt bedre på plads i den nye struktur. Den nyansatte chef for Flyverhjemmeværnet præsenterede sig og blev præsenteret for sine medarbejdere

Ikke alt kom på plads på de to dage, så der vil den kommende tid stadig være en del der skal koordineres og fastlægges.

Som beskrevet i det seneste Flyverhjemmeværnsmagasin er de tre sektioner i det nye Flyverhjemmeværn således:

Luftoperationer (LO)

Et kompetencecenter for luftoperationer, herunder samvirkeforholdet mellem Flyvevåbnet og Flyverhjemmeværnet blandt andet vedrørende feltflyvepladser, Minimum Facility Bases og helikopterlandingspladser. Et styringsorgan mellem Hjemmeværnskommandoen, Flyverhjemmeværnet, Hjemmeværnseskadrille 270, Trafik- og Byggestyrelsen samt civile og miliære samarbejdspartnere.

Planlægnings- og Ressourcesektionen (PR)

Planlægnings- og Ressorcesektionens hovedopgave er at sikre sammenhæng mellem Hjemmeværnskommandens givne rammer og prioriterer og den konkrete udmøntning i Flyverhjemmeværnet. Planlægnings- og Ressourcesektionen deltager i inspektioner ved Flyverhjemmeværnets underafdelinger.

Sekretariatet, som bl.a. består af økonomi- og personelforvaltning hører under PR-sektionen.

Operations- og Støttesektionen (OS)

Operations- og Støttesektionen er fokuseret mod den direkte støtte til den frivillige struktur i forhold til opstilling og indsættelse af Flyverhjemmeværnets jordbaserede kapaciteter.

Sektionens hovedopgaver omfatter uddannelse og træning af Flyverhjemmeværnets kapaciteter, herunder implementering af godkendte projekter og kapaciteter. Operations- og Støttesektionen har ansvaret for den daglige indsættelse og anvendelse af Flyverhjemmeværnets kapaciteter i koordination med Flyverhjemmeværnets militære og civile samarbejdspartnere.

---

Den ansatte stab har nu alle fået nye mail-adresser (fhv-xxx) og forhåbentlig også inden for den nærmeste fremtid nye telefonnumre, så der også der er en sammenhæng.

Du kan finde direkte kontaktoplysninger til de enkelte ansatte her. (Bag login)

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring