Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Støtte til intens coronaindsats afsluttet

Frivillige soldater fra Flyverhjemmeværnet har sammen med det øvrige Hjemmeværn støttet en forstærket test- og vaccinationsindsats henover julen. Opgaven er nu afsluttet.

12-01-2022


Kort før jul trak soldater fra Flyverhjemmeværnet en kittel ud over uniformen for at pode og vaccinere danskerne.  Sammen med soldater fra resten af Hjemmeværn stillede de op, da Danske Regioner anmodede om hurtig støtte til den udvidede test- og vaccinationsindsat, der opstod som følge af de stigende smittetal i december. Støtten blev afsluttet d. 9. januar.

I alt bidrog 70 frivillige soldater fra Hjemmeværnet til støtten, hvor de først fik en kort uddannelse og derefter blev indsat på test- og vaccinationscentre over hele landet.

En af dem var Maja Larsen, der er eskadrillechef for hjemmeværnseskadrille 225 Roskilde:
"Da jeg så opslaget om støtte til indsatsen, tænkte jeg, at når man har meldt sig ind i Hjemmeværnet, så har man gjort det, fordi man vil hjælpe med at løse de opgaver, der opstår i samfundet. Så hvis der er behov for at jeg stiller op, så stiller jeg op."

Opgaven, der lå uden for Hjemmeværnets egentlige opgaveportefølje, blev løst med midlertidig ansættelse af frivillige soldater på en korttidskontrakt.

For soldaterne bestod opgaven af podning, vaccination og logistikopgaver i samarbejdet med Forsvaret og Beredskabsstyrelsen ved alle de vaccinations- og teststeder, som Danske Regioner har opstillet i de fem regionsområder.

For Maja Larsens vedkommende var hun gruppefører for en gruppe ved Køge testcenter, hvor de podede en lang række danskere.

"Når folk kunne se vores uniform under podekitlerne, spurgte de nysgerrigt ind til, hvem vi var ansat af. Der var også flere, som faktisk takkede for, at vi hjalp med at passe på dem," fortæller Maja Larsen. ​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring