Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Flyverhjemmeværnet (t.v.) og Chefen for Hjemmeværnet (t.h.) lyttede opmærksomt til det forberedte oplæg om Flyverhjemmeværnet.

Hjemmeværnschefen på besøg i Karup

Chefen for Hjemmeværnet er i øjeblikket på besøg rundt i landet for at besøge de forskellige myndigheder i Hjemmeværnet. I dag faldt vejen forbi Karup.

12-10-2017

Siden 1. august i år har generalmajor Jens Garly været Chef for Hjemmeværnet. For at lære organisationen at kende, har han derfor valgt at tage på rundtur til de forskellige hjemmeværnsmyndigheder i landet.

Tidligere på efteråret besøgte generalen Flyverhjemmeværnets hovedkontor i Vordingborg, og i dag var tiden så kommet til et besøg hos elementet på Flyvestation Karup.

Først blev generalen præsenteret for de fastansatte, der havde mulighed for at være tilstede i kontorbygningen i Karup. Derefter holdt sektionschef Søren Andersen et oplæg om Flyverhjemmeværnets hovedopgaver, kapaciteter og geografiske forhold. Da Flyverhjemmeværnet er landsdækkende, har man valgt at opdele landet i tre Teams: Nord, Syd og Øst. Hvert team består af en række geografisk tilhørende eksadriller, hvortil der er knyttet et hold af militært og civilt ansatte, samt frivillige informations- og forbindelsesofficerer.

Generalmajoren lyttede interesseret til oplægget og kom med spørgsmål og kommentarer undervejs. Blandt andet udtalte han: "I er en del af familien Hjemmeværnet, men har samtidig en helt særlig rolle i at støtte Flyvevåbnet". Generalen anerkendte, at det er ressourcemæssigt udfordrende, men samtidig en yderst relevant opgave.

Afslutningsvis var der tid til at stille spørgsmål til generalen. Der var en god og ærlig debat omkring Forsvarsforlig, den nye logistikstruktur i Hjemmeværnet og den kommende nedskæring i det administrative personale.

Det var en meget positiv generalmajor, der forlod Flyvestation Karup efter besøget. Fyldt med input fra medarbejderne og fornyet indsigt i Flyverhjemmeværnets dagligdag - både for frivillige og fastansatte.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224