Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Jens overækker Peter Commanders Coin

Peter Pedersen får overrakt Commanders Coin

I forbindelse med et team N møde fik en overrasket forbindelsesofficer Kaptajn Peter Pedersen overrakt Commanders Coin for sit store arbejde omkring MAKONI.

16-09-2018

​​​Af Elise Christensen

Jens Østrup bad om ordet som noget af det første til et team N møde, der blev afholdt i Karup/Aalborg her fornyligt.

På vegne af Major Tommy Rasmussen, som i 2016 var CH MAKONI havde Jens fået opgaven til at overrække Generalens Coin nr. 35 til Peter.

Jens startede med at læse talen fra Tommy:

Kære Peter 

Det er tid at få lukket MAKONI 2016 helt ned. Jeg er sikker på, du husker den lange køretur til HJK i Vordingborg, hvor vi fik 2 halve og en danskvand. For mig var det et antiklimaks af format. 

Jeg tænkte, det her ligner ikke Finn Winkler, specielt tænkte jeg på jer, der havde kørt så langt. 

Der er en forklaring på alt, i juni måned holdt der pludselig en stor Audi i min indkørsel, det var Finn Winkler med champagne og HJV fortjensttegn til mig, jeg blev overrasket og glad. 

Da de var kørt, tænkte jeg - det her er ikke retfærdigt, så jeg skrev en mail til Finn og sagde, at du var den eneste, der ikke var blevet påskønnet for din indsats, det gav han mig ret i. 

Og i Nijmegen 2017 stak han mig generalens mønt nr. 35, som skulle overrækkes til dig, da han jo ikke selv kunne nå, det inden han gik på pension 

Jens og jeg har haft 1000000 planer for hvornår og hvordan, men du hopper af krogen hele tiden, så nu er den vigtige opgave overdraget til Jens, da vi nu heller ikke er helt sikre på, om du kommer med til Holland i år. 

Herfra fra min stol skal der lyde en dybfølt tak for din hjælp både før under og efter turen.

En lige så stor tak skulle jeg overbringe fra generalen.

Håber alt vel tillykke med mønten (mest symbolikken) og god tur ti USA 

Mange hilsner 
Tommy 

Efter at Jens havde læst talen op, havde han også selv et par ord med på vejen til Peter: 

Du leverede vedr. MAKONI 2016 langt over forventet. Både før marchen i forbindelse med  den meget store planlægningsopgave, under selve marchen hvor der kun var du samt undertegnede, der løftede opgaven som marchledere på den lange tur på i alt 810 km. samt ikke mindst efter marchen, hvor vi fik lavet en meget omfattende og konstruktiv evaluering af projektet.

Da jeg spurgte dig, om du ville deltage som marchleder var det ud fra et langt kendskab til dig som FO-kollega samt gænger på FHV's marchhold Team Baloo.

I alle de funktioner du har bestridt har du altid leveret langt mere end forventet - herfor var jeg ikke i tvivl om at den meget krævende og til tider meget udmattende opgave på MAKONI (march København - Nijmegen) ville blive løst på allerbedste vis - hvilket også var tilfældet.

Udover dette er du en dejlig positiv person, som altid ser det gode i dem du arbejder sammen med + ikke mindst en rigtig god kammerat og ven.

Det er mig herfor en stor ære at kunne overdrage dig Generalens mønt nr. 35 som et meget tydeligt tegn på dette.

Fakta

Commanders Coin tildeles personer som har ydet en ekstraordinær indsats. Mønten symboliserer den taknemmelighed, som chefen ønsker at udtrykke
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring