Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Belinda og 3 hjemmeværnssoldater på opgave

En lille sensommer- og efterårsfortælling om engagement og flyverhjemmeværnsaktiviteter

Belinda fra Eskadrille 281 fortæller om hendes mange aktiviteter i andet halvår af 2020

22-11-2020

​Af Jan G. Andersen, LDIOF Team N


Belinda er rekrutteringsspecialist i Eskadrille 281 Vestkysten og ledende sminkør i Flyverhjemmeværnet. Samtidig er hun særdeles aktiv, når det gælder støtte til Flyvevåbnet.

Hendes aktivitetsliste fra august til november 2020 så sådan ud:
  • Flyvevåbnets Live Weapons Delivery, 10 (+5) dage i Oksbøl som sikkerhed, bevogtning og brandvagt.
  • Recertificering af SAR-læger (redningshelikopter) en dag i Karup som sminkør.
  • Øvelse Bronze Tiger, 14 dage som bevogtning af radar og sensitivt materiel for Air Control Wing.
  • Øvelse Cimbrer (Flyverhjemmeværnets Årsøvelse), en weekend i Aalborg som sminkør.
  • Øvelse Lille Ravn, en weekend i Skrydstrup om sminkør.
  • Hærens basisuddannelse (HBU), et par dage i Haderslev ved ny værnepligtsenhed som sminkør.
  • Undervisning i signaltjeneste ved egen eskadrillen på eskadrilleaftner.
Når man sidder og småsludrer med Belinda, trænger spørgsmålet sig på: Hvorfor gør hun det?

”For at gøre en forskel”. Hm, hm, men hvilken forskel mener du, det er, du gør?

”Jeg føler, at jeg yder mit lille bidrag til at Flyvevåbnet kan øve og træne, så flyversoldaterne er godt uddannede, fx når de skal udsendes og gerne skulle komme uskadte hjem. Jeg har jo været med både, når de overvåger luftrummet, når de kaster bomber, når besætningerne lærer at overleve bag fjendens linjer, men også når Brand- og Redningstjenesten og lægerne på redningshelikopteren skal recertificeres”. 

Hvad synes du så, du selv får ud af din indsats?

 ”Jeg synes det er spændende, at arbejde tæt sammen med Flyvevåbnet. Vi frivillige bliver mødt med respekt og stor vilje til samarbejde af de fastansatte. Det giver bl.a. et godt netværk, og så får vi indsigt Flyvevåbnets arbejde bag kulisserne. Vi ser også spændende materiel og får forklaret, hvordan det virker. Bevogtningsopgaverne er også gode. Det er jo vigtigt og dyrt materiel, vi bevogter, eller områder hvor folk kan komme alvorligt til skade. Og så skal vi jo både dag og nat kunne forholde os til alt fra turister til krybskytter. Men det bedste er nu nok den gensidige respekt, jeg oplever mellem frivillige fra Flyverhjemmeværnet og fastansatte fra Flyvevåbnet, når vi har samarbejdet nogle gange og kender hinanden”.

Belinda fortæller videre, at hun løser sminkeopgaver både for Flyverhjemmeværnet, Flyvevåbnet, det øvrige hjemmeværn og nu også for Hæren, en opgave hun sjovt nok har fået gennem sit netværk i Flyvevåbnet. ”Sminkeopgaver er sjove og berigende. De kræver godt samarbejde med flere personkategorier fra officerer til menige og fra læger til værnepligtige. Man er jo i tæt kontakt, når man skal sminke, men her i Coronatiden har jeg kun oplevet at alle er meget flinke til at passe på hinanden”.

Og hvem er Belinda så? Hun er i fyrrene, gift og har tre børn, hvor af et er hjemmeboende. Belinda er hjemmegående og har fuld opbakning til sine mange hjemmeværnsaktiviteter fra familien. To af børnene har endda luftet muligheden for at blive medlemmer af Flyverhjemmeværnet. De har nemlig haft gode oplevelser med fra barnsben på Flyverhjemmeværnets årlige Summercamp.
Belinda er arveligt belastet af en far, der var FN-soldat, og en mor, der stadig er aktiv i et kompagni i det østjyske. Hun har selv været 20 år i Hjemmeværnet. Først 10 år i Hærhjemmeværnet og gennem de sidste 10 år ved tre forskellige eskadriller i Flyverhjemmeværnet. 
​​
Afslutningsvis svarer Belinda, at hun skam har civilt tøj. Det er bare ikke altid hun, når at komme i det.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring