Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hundefører Peder med hunden Eddy

Naboens briller, Eddy og Peder

En lille historie om at have næse for nabohjælp.

01-03-2021

​Af LDIOF Jan G. Andersen


Det var en søndag morgen i februar, midt i morgenmaden, hos Eddy og Peder. Det bankede på døren. Eddy er en femårig grå schæfer, Peder er hans fører fra Flyverhjemmeværnet, og gæsten var naboen. Han havde mistet sine briller.

Peder fortæller: ”Naboen havde fået slået sine briller af, da han havde ryddet et læhegn dagen før. Han havde selv prøvet at finde dem, og det var ikke lykkedes”.

Eddy og Peder blev sat på opgaven: ”Vi fik at vide, hvor omtrent han mente at have tabt brillerne. Så aftalte vi, at Eddy og jeg ville se på sagen efter morgenmaden. Vi kom ud til marken og fik orienteret os. Det var et stort område, omkring 600 – 700 kvadratmeter. Det er noget større, end vi er vant til. Der var pletvis sne, langt græs og bunker med grene. Vi gik i gang og lavede en hurtig søgning, men den gav ikke resultat. Så vi startede systematisk op igen, selvfølgelig i den forkerte ende. Eddy søgte og søgte. Pludselig blev han vildt ivrig og ville ind under en bunke grene. Det var ikke så nemt, så han forsøgte fra den anden side af bunken. Eddy lagde sig ned, gøede og markerede brillerne mellem sine forben. Eddy var glad, jeg var stolt og naboen fik sine briller igen”.

Eddy har trænet i Politihundeforeningen (PH), siden han var ni måneder. Nu er han det, der hedder patruljehund. Siden Eddy og Peder startede i Flyverhjemmeværnet i 2020, har de brugt de fleste træningstimer med at træne efter Hjemmeværnets program. Peder beskriver Eddy som ”det mest stille og rolige væsen, når der ikke skal ske noget. Men når han kommer ud af bilen for at arbejde, er han stik modsat. Fuld af energi og krudt i r….”. For uindviede: Det er den ende, hvor snuden ikke sidder. 

Eddy har ikke udtalt sig om Peder.

Peder har været medlem af Flyverhjemmeværnet siden maj 2020. Han og Eddy startede træningen i hjemmeværnsregi med det samme. Peder har for 20 år siden været medlem af Politihjemmeværnet, men har været udmeldt af Hjemmeværnet en årrække, fordi han flyttede til udlandet. Peder fortæller, at han fik sin første schæfer som 19 årig, og at den også blev mønstret i Hjemmeværnet. Eddy er Peders tredje schæfer.

Peder beretter videre om sin korte tid i Flyverhjemmeværnet: ”På grund af Corona har der ikke været så mange aktiviteter, men alligevel præsterede jeg at få præmien i vores eskadrille for flest aktive timer i 2020. Det har helt sikkert været på grund af hundetræning”. Den stod også på træning i weekenden 19.-21. februar, hvor Peder og Eddy deltog i første del af hundefunktions-kursus på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Det er et krav, at man gennemfører kurset som ny hundefører i Hjemmeværnet, og hver gang man får en ny hund.

Er der en pointe i denne historie om at være nabo, hjemmeværnshund eller frivillig flyver?

Tja, det må vel være: ”Man skal aldrig have så travlt, at morgenmaden går ens næse forbi”!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring