Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En skydebane i det jyske

Når geværet mangler en skydebane

I den netop overstående weekend var
Stabseskadrillen vært ved opkvalificeringskursus til SKYLE 1 i Aalborg

17-06-2020

​Af Steen Hossmann, LDIOF Team Syd


Fredag aften og lørdag morgen stod den på teori, teori og mere teori, inden det blev tid til den praktiske del.

Til at forstå kurset var instruktøren OS Claus Jørgen Petersen, der foruden sit job som UDSTOF ved Uddannelseskompagni Nordjylland også er fastansat ved Midt Vest.


På en levende, humoristisk og i særdeleshed professionel måde fik kursisterne tørtræning (teori) i nye regler, bestemmelser, eftersyn og kontrol og sikkerhedsbestemmelser.

Krav og forventninger omkring ventelinje, klarlinje og standplads og SAN forhold blev gennemgået.

Kl. 1000 lørdag formiddag blev det tid at tage til skydebanen, hvor der var planlagt for praktisk udførelse af det teoretiske stof - troede man.

Vel ankommet til skydebanen var det første, der mødte instruktør og skytter, et skilt på døren med teksten KUN FOR PISTOL M49. Dette var så en ændring af banens brug, der var sket uden information til den, der havde rekvireret banen!!


​Ingen hindring. Instruktøren satte omgående kursisterne i gang med at oprette banen som en bane nu engang skal oprettes.

Den tidligere lærte teori blev gennemgået til punkt og prikke i praksis fra A-Y (kunne ikke blive til Z, da skarpskydningen ikke kunne gennemføres), hvorefter den til uddannelsen skriftlige prøve blev gennemført og alle bestod prøven.




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring