Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den flyvende eskadrille gør klar til Frontex-udsendelse

Den flyvende eskadrille har været på site survey i Itailen, hvor de skal arbejde fra under deres kommende udsendelse til Frontex senere i år.

30-05-2023

​Af HVE 270 

I år skal den flyvende eskadrille (HVE 270) for femte gang udsendes til Frontex, der er også kaldes Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning. Frontex har til formål at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, og Flyverhjemmeværnets Defender-fly og personel har de seneste fem år bidraget til opgaven. 

Det skal de igen senere på året, hvor de skal være afsted i dobbelt så lang tid som de tidligere missioner. Denne gang får de base på den italienske ø Sicilien. Som forberedelse til udsendelsen deltog fra HVE 270 NUG (støtteofficer/SUPOF), DOC (Detachment Commander/DETCO) og fra FHV's luftoperationssektion RØN (forbindelsesofficer) i et såkaldt Site Survey i slutnignen af maj.

Formålet var at få alle praktiske og logistiske aftaler på plads forud for udsendelsen. Det bliver med den aktive vulkan Etna som operativ baggrund. Dagen før afrejsen til Site Survey blev lufthavnen lukket pga. et mindre udbrud med nedfalds af aske over hele området, inkl. lufthavnen.​  

Læs om sidste års udsendelse til Frontex her.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring